Редактора газети, яка писала про війська РФ на Донбасі, депортували з "ДНР"

Понеділок, 14 березня 2016, 11:21

Головний редактор газети "Псковська губернія" Денис Камалягін 13 березня був депортований з території так званої "ДНР" через "відсутність громадянської акредитації".

Про це повідомляє санкт-петербурзьке видання MR7.ru з посиланням на твіт екс-директора газети Олександра Захарова.

"Дениса Камалягіна депортують з території ДНР. Прийшли о 6 ранку в хостел. Вилучені носії інформації", – написав Захаров.

Камалягін приїхав на Донбас 10 березня.

Як повідомив MR7.ru засновник газети Лев Шлосберг, Камалягін в безпеці, і зараз їде в поїзді до Москви. Всі подробиці цього відрядження в Донецьк обіцяють опублікувати в газеті "Псковська губернія".

"Я радий, що все завершилося без фізичних наслідків", – сказав Шлосберг.

Камалягін підтвердив, представники "МГБ" "коректно поводилися", хоча були в курсі, хто до них потрапив і зачитували йому шматки зі статей, що виходили в "Псковській губернії".

Як відомо, саме тижневик "Псковська губернія" першим опублікував відомості про участь військовослужбовців 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії ВДВ Росії в бойових діях на Донбасі. Газета неодноразово публікувала матеріали про це, зокрема були знайдені могили, імовірно, загиблих десантників на кладовищі в Вибутах та інших цвинтарях під Псковом.

26 серпня 2014 року журналістів, які намагалися добути інформацію про псковських десантників, затримали. Спочатку на кладовищі нападу невідомих у спортивних костюмах зазнали кореспонденти "Нової газети" Ніна Петлянова і сайту "Фонтанка.ру" Ірина Тумакова, кореспондент "Дождя" Володимир Роменський та "Руської планети" Ілля Васюнін.

Ввечері 26 серпня 2014 року головного редактора ІА "Телеграф" Сергія Ковальченка и фотографа Сергія Зоріна двоє молодих людей затримали на кладовищі в Вибутах. Вони відібрали фотоапарат, на якому були знімки могил похованих 25 серпня, імовірно колишніх військовослужбовців.

29 серпня 2014 року невідомі напали на самого Шлосберга, який тоді був депутатом Псковського обласного зібрання. В результаті нападу Шлосберг був госпіталізований, у нього діагностували струс головного мозку, часткову втрату пам'яті, перелом носа і множинні гематоми.

Напад стався через кілька годин після того, як Шлосберг в ефірі радіостанції "Ехо Москви в Пскові" розповів про "секретні похорони псковських десантників". Розслідування нападу на Шлосберга було припинено в грудні 2014 року через "відсутність підозрюваних осіб".

У вересні 2015 року Шлосберга позбавили мандата депутата псковського закзібрання.

Кореспондент "Нової газети" Павло Канигін 16 червня 2015 року був затриманий у Донецьку "МГБ ДНР". Там журналіста побили та вивезли його на кордон з Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News