Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд у справі Карпюка і Клиха відклали - свідків захисту так і не допитали

Понеділок, 14 березня 2016, 11:27

Судове засідання у справі українських політв'язнів Миколи Карпюка та Станіслава Клиха відкладено в зв'язку з хворобою судді Вахіда Ісмаїлова.

Про це повідомляють "Грані.ру", посилаючись на прес-секретаря Верховного суду Чечні Індарбека Каїмова.

Відзначається, що судове засідання мало відбуватися два дні - 14 і 15 березня. Планувався допит свідків захисту.

Спеціально для цього в якості свідків на суд з України прибули 72-річна мама Клиха і його двоюрідний брат, а також двоє рідних братів Карпюка і українська правозахисниця Марія Томак. Нова дата судового засідання поки не відома.

Судді, за словами адвокатів, виписаний курс лікування на місяць.

На судебный процесс по делу Николая Карпюка и Станислава Клыха сегодня в Грозный из Украины приехали родственники - свид...

Опубліковано Anton Naumlyuk 14 березень 2016 р.

24 лютого адвокати подали скаргу на постанову про обрання запобіжного заходу. Але дата розгляду апеляції так і не була призначена.

"Це зроблено для того, щоб свідки, яких ми ледве витягли з України, не були допитані в суді", - зазначив адвокат Карпюка Доку Іцлаєв.

Як відомо, російські прокурори звинувачують Карпюка та Клиха у вбивстві 30 військовослужбовців і замах на життя ще 15 солдат, які вони нібито вчинили в складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 по 5 січня 1995 року в Грозному.

Обом підсудним ставиться у провину участь і в другій чеченській війні.

18 січня Клиха направили на психіатричну експертизу. Юрист Дубровіна відзначала, що після арешту в результаті тортур і знущань у її підзахисного почалися нервові зриви.

Якби Клиха визнали психічно хворим, то його справа була б виділена в окреме провадження, а його самого направили б на примусове лікування. При цьому свідчення політув'язненого було б поставлено під сумнів. Однак експертиза, що проводилося амбулаторно в одній з грозненських лікарень, визнала Клиха психічно здоровим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: