РПЦ вимагає прибрати зі шкільної програмив Росії Чехова і Буніна

Понеділок, 14 березня 2016, 15:56

Протоієрей РПЦ Артемій Владимиров вимагає прибрати зі шкільної програми у Росії деякі твори, в яких "оспівується вільна любов".

Про це він заявив на засіданні патріаршої комісії з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства, членом якої він є, повідомляє "Інтерфакс".

Зокрема, мова йде про такі твори, як "Про кохання" Антона Чехова, "Кущ бузку" Олександра Купріна, "Кавказ" Івана Буніна.

За словами священика, в одному випадку обдурений чоловік вбиває себе, в іншому – розпадається сім'я, в третьому – адюльтер закінчується нічим.

"Ці яскраві художні образи – це міна сповільненої дії для наших дітей. Наша комісія повинна звернутися з пропозиціями до департаменту освіти", – вважає він.

Агентство додає, що зараз у Росії створюється Товариство російської словесності, яке за дорученням Путіна очолив патріарх Кирил.

"Ми повинні бути всі стурбовані необхідністю радикально поліпшити ситуацію в нашій школі, в тому числі в сфері викладання російської мови і літератури, зробити рекомендації професійно, обґрунтовано, переконливо, в хорошому сенсі деідеологізовано", – розповів про свою нову роботу патріарх.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування