Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сторони конфлікту на Донбасі мають відійти далі від лінії розмежування – ОБСЄ

Вівторок, 15 березня 2016, 06:28

Війська України та підтримувані Росією сепаратисти мають відійти далі від лінії розмежування на Донбасі.

Таку думку висловив заступник голови Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва у Європі (СММ ОБСЄ) Александер Хуґ в інтерв'ю агентству Reuters, пише DW.COM

За даними СММ, відстань між сторонами конфлікту в окремих місцях зменшилася до сотень метрів.

"Вони так близько, що можуть лаятися один на одного через лінію розмежування", - сказав Хуґ. Початково українські та сепаратистські підрозділи мали розійтися на 2-5 кілометрів, нинішнє зближення, вважає Хуґ, загрожує порушенням перемир'я.

У місії 14 березня оголосили про план Хуґа відвідати 16-20 березня Донецьку і Луганську області, щоб оцінити ситуацію з безпекою та підтримати зусилля з нормалізації ситуації.

До подорожі заступника голови СММ ОБСЄ запросили також і пресу. Увечері 14 березня місія також повідомила про скорочення випадків перестрілок поблизу Донецька попри продовження порушень режиму припинення вогню.

Також 14 березня президент США Барак Обама у телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним наголосив, що гібридні російсько-сепаратистські сили на Донбасі повинні дотримуватись угоди про припинення вогню на сході України, а також забезпечити ОБСЄ безперешкодний доступ до контрольованих сепаратистами територій, у тому числі і на російсько-українському кордоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування