Тука думає, що вибори в ОРДО/ОРЛО можливі за 5 років

Вівторок, 15 березня 2016, 10:30

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука вважає за доцільне проводити вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей через 5 років.

Таку думку він висловив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"З моєї точки зору, вимагати зараз проведення виборів на тій стороні - це несерйозно. Я знаю, що є в Луганській області на тій території, яка зараз окупована, райони, де до 75% населення орієнтоване проукраїнськи. Але при нинішніх умовах, певна річ, люди бояться висловлювати свої переваги і симпатії. Про які вибори може йти мова?", - зазначив губернатор.

На питання коли, на його думку, можна буде провести вибори, Тука зазначив:

"Років через 5. Я вважаю, що перш, ніж проводити вибори, потрібен якийсь тайм-аут, щоб повернути населення Луганської та Донецької областей до нормального розуміння речей. Це перше. І друге - вивести ці регіони з-під неконтрольованого управління "отцями Донбасу".

На думку губернатора, ситуація в Луганській області непроста: з одного боку бойовики продовжують обстріли на блокпостах, з іншого - центральна влада недопрацьовує як в інформаційній, так і соціальній політиці, а відновлення Донбасу з економічної точки зору складно уявити.

У той же час, за словами Туки, кількість тих, хто висловлюється за війну, з обох боків лінії розмежування зменшується, а мирне населення все більше симпатизує Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування