Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдумі придумали садити в тюрму людей, які образили Путіна

Середа, 16 березня 2016, 10:48

Депутат Держдуми РФ від ЛДПР Роман Худяков запропонував законопроект "Про захист честі і гідності президента РФ", який передбачає покарання за образу президента.

Як він сам заявив "Известиям", за основу взято аналогічний закон від 1990 року "Про захист честі і гідності президента СРСР".

Приводом для підготовки цього законопроекту послужив перегляд Худяковим низки відеороликів на YouTube, які містять образи на адресу Путіна.

Він також звернувся до генпрокурора і глави Слідчого комітету з проханням порушити кримінальну справу за фактом розміщення цих роликів.

"Мої виборці – мешканці Тамбовської області – прислали мені посилання на образливе відео з проханням розібратися, чому такий ролик знаходиться у вільному доступі. Коли я його подивився, я був обурений до глибини душі. На порталі YouTube розміщений ролик, який ображає президента Володимира Путіна", – розповів Худяков.

Зараз в Росії образи будь-якого чиновника, в тому числі і президента, підпадають під загальну ст. 319 КК РФ, яка передбачає різні покарання аж до одного року виправних робіт. Депутат вимагає карати за образи саме на адресу глави держави, для чого ввести окрему статтю з більш жорстким покаранням.

Старий закон про захист честі і гідності президента СРСР, на який посилається Худяков, передбачав за "завдання шкоди честі і гідності президента СРСР" позбавлення волі до трьох років, з використанням ЗМІ – до шести років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...