СММ ОБСЄ стурбоване обстрілами Донецької фільтрувальної станції

Четвер, 17 березня 2016, 10:16

Перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг заявляє, що обстріли фільтрувальної станції неподалік від Ясинуватої та Авдіївки Донецької області свідчать про серйозне загострення ситуації.

Про це він сказав під час відеоконференції, перебуваючи на Донецькій фільтрувальній станції, яка розташована між Авдіївкою та Ясинуватою - містами, розділеними лінією зіткнення на Донбасі.

"Обстріл фільтрувальної станції між Авдіївкою та Ясинуватою є серйозною і важливою ескалацію ситуації", - заявив Хуг.

У зв'язку з цим він заявив, що запаси води в Авдіївці майже вичерпані, і, якщо така ситуація буде зберігатися, то нестача води поставить здоров'я людей під серйозний ризик.

"Прицільний обстріл і закриття водофільтрувальної станції негативно позначиться на людях в Авдіївці, Ясинуватій і Донецьку", - підкреслив Хуг.

Він заявив, що ситуація з безпекою не дозволяє робочим проводити роботи по ремонту фільтрувальної станції.

Як зазначив перший заступник голови місії ОБСЄ, спостерігачі місії бачили наслідки обстрілу в районі фільтрувальної станції, а також чули застосування зброї.

"Робочі хочуть зробити, щоб ця станція запрацювала, і люди, які залежать від поставок води з цієї станції по обидва боки лінії зіткнення, хочуть, щоб станція запрацювала", - заявив Хуг.

При цьому він звернув увагу на те, що в ЗМІ з приводу цього району з'являються повідомлення і політичні заяви, більшість з яких не обґрунтовані. Хуг пояснив, що з'являлися повідомлення про те, що нібито представники Спеціальної моніторингової місії заохочують насильство в цьому регіоні.

"Давайте будемо чіткими - тут немає сірої зони. Мінські угоди цього не передбачають. На Донбасі є тільки лінія розмежування, певна в Мінських угодах, що було погоджено обома сторонами. Але Мінськ забороняє сторонам переміщати свої позиції вперед. Чим ближче до лінії зіткнення знаходяться сторони, тим вище ризик для насильства і непорозуміння", - підкреслив Хуг.

Українська сторона неодноразово закликала бойовиків узгодити припинення вогню в тому районі.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News