МЗС висловив протест через напад на українського консула в Грозному

П'ятниця, 18 березня 2016, 01:05
МЗС висловив протест через напад на українського консула в Грозному

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку нападом невідомих осіб на українського консула Генконсульства в Ростові-на-Дону, який перебував у службовому відрядженні в Грозному.

Про це йдеться в заяві МЗС.

Відзначається, що консул прибув до Грозного для участі в судовому процесі у справі незаконно утримуваних на території РФ громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

"Напад на особу, яка має дипломатичний імунітет, є кричущим порушенням всіх міжнародно-правових актів і свідчить про неготовність російської сторони гарантувати безпеку перебування на її території іноземних дипломатів", - йдеться в повідомленні.

У МЗС заявили, що створювані російською владою перешкоди родичам, захисникам і свідкам розцінюють як спробу Кремля не допустити об'єктивного висвітлення судового фарсу у справі Карпюка, Клиха і інших політв'язнів українців.

"Вимагаємо від російської сторони негайно вжити заходів для забезпечення безпеки перебування та пересування територією РФ українських дипломатів, розслідувати інцидент та притягнути винних до відповідальності", - відзначили в МЗС.

Як повідомлялося, в Грозному невідомі напали на главу "Комітету з протидії тортурам". Також один із нападників завдав удару українському консулу Олександру Ковтуну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News