Москаль: на Закарпатті готують "русинську провокацію"

П'ятниця, 18 березня 2016, 14:22

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що проросійські депутати Європарламенту готують на Закарпатті провокацію.

Про це він повідомляє у п'ятницю на своєму сайті.

За даними губернатора, в кінці березня або на початку квітня на Закарпатті з подачі Росії планується таке собі виїзне засідання проросійських депутатів Європарламенту від Угорщини, Франції, Німеччини й можливо інших країн (загальною чисельністю близько 5 осіб).

Привід – дослідження  питання "забезпечення прав русинів".

"Ініційована Росією кампанія з дискредитації України на міжнародній арені з використанням "русинського питання" розпочалася антиукраїнською інформаційною акцією в чеському інтернет-виданні "Парламентні лісти" (підконтрольне сенатору парламенту Чехії  Томіо Окамурі)", - зазначає Москаль.

В ній  містилася інформація про нібито "геноцид русинів в Україні".

Губернатор зазначає, що вона є складовою плану з винесення "русинського питання", як проблемного, на розгляд  Європарламенту з подальшою необхідністю "невідкладного реагування на ситуацію в регіоні".

"Російська сторона хоче залучити до участі у виїзному засіданні тих представників місцевого русинства, які б засвідчили інформацію про існуючі репресії русинів на Закарпатті", - зазначає Москаль.

Він також зазначив, що довів відповідну інформацію про провокацію, що готується, до Служби безпеки, яка у випадку порушень українського законодавства вживатиме усіх необхідних заходів реагування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...