Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головний люстратор б’є на сполох через суддів КС, що розглянуть люстрацію

П'ятниця, 18 березня 2016, 15:20

Голова департаменту Міністерства юстиції України з питань люстрації Тетяна Козаченко обурена тим, що закон про люстрацію в Конституційному суді розглядатимуть судді, котрі схвалили "диктаторські закони" режиму Януковича.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Вона нагадала, що у ГПУ є кримінальні провадження за фактом зловживання владою та службовим підробленням під час проведення у парламенті голосування за диктаторські закони 16 січня 2014 року. Ще одне провадження відкрито за фактом винесення Конституційним судом України завідомо неправосудного рішення щодо відповідності цих законів Конституції України (суддями А.Головін, Ю.Баулін, В.Бринцев, С.Вдовіченко, С.Винокуров, М.Гультай, М.Запорожець, В.Кампо, М.Колос, Д.Лилак, М.Маркуш, В.Овчаренко, О.Сергейчук, А.Стрижак, П.Ткачук, Н.Шаптала).

Саме фігуранти цих справ, як наголосила Козаченко, є головними двигунами у КСУ зі скасування норм Закону про очищення влади (люстрацію).

"А у складі КСУ залишаються 6 таких суддів (які крім цього відповідно до постанови ВРУ від 24.02.2014 порушили присягу): Ю.Баулін, С.Вдовіченко, М.Гультай, М.Запорожець, О.Сергейчук, Н.Шаптала)", - зазначила вона.

 

Люстрацію розглядатимуть судді КС, що схвалили "диктаторські закони"

із facebook тетяни козаченко

За словами Козаченко, представники ВРУ і Уряду подали клопотання про відвід зазначених суддів, "бо в них є конфлікт інтересів, якій унеможливлює неупереджений розгляд справи".

Як відомо, раніше у КС заявили, що закон про люстрацію розглядатимуть у звичному складі.

У п’ятницю народний депутат Леонід Ємець заявив, що існує змова з КС для скасування норм цього закону. 

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...