У Львові взяли під варту колишнього радника Садового

П'ятниця, 18 березня 2016, 23:19

Екс-радника міського голови Львова Андрія Федоренка взяли під варту за заподіяння майнової шкоди бюджету в розмірі 2 млн 249 тис. грн.

Таке рішення виніс Галицький районний суд міста, повідомляє Укрінформ.

"За рішенням Галицького районного суду взято під варту екс-радника міського голови Львова Андрія Федоренка. Такий запобіжний захід йому обрано за заподіяння бюджету збитків у розмірі 2 млн 249 тис. грн, що підтверджено висновками судово-економічної експертизи та актами КРУ", - підтвердила прес-секретар головного управління національної поліції у Львівській області.

Федоренка звинувачують у закупівлі за завищеною ціною німецьких трамваїв, що були у вжитку, для Львова. Йому пред'явлено підозру по ч.5 ст.191 ККУ.

Вузькоколійні трамваї виробництва чеської фірми TATRA, які Львів закупив у Німеччині, надходили двома партіями: в 2007 і 2008 році. Всього місто закупило 21 трамвай, які, за словами чиновників, повинні були прослужити від 5 до 15 років.

Прокуратура Львівської області 1 квітня 2009 року порушила кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами ЛКП "Львівелектротранс" та ТОВ "С", вчиненого за попередньою змовою з невстановленими особами.

Тоді ЛКП "Львівелектротранс" очолював Андрій Федоренко, який звільнився 30 березня 2009 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування