Олланд: Франція вимагатиме екстрадиції Абдеслама

Субота, 19 березня 2016, 00:02

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що його країна вимагатиме екстрадиції підозрюваного в організації терактів у Парижі 13 листопада Салаха Абдеслама, якого раніше в цей день було затримано у Бельгії.

Про це пише dw.com.

"Салах Абдеслам був безпосередньо причетний до підготовки, організації та здійснення цих атак", - заявив Олланд на спільній з прем'єр-міністром Бельгії Шарлем Мішелем прес-конференції, цитує агентство Reuters.

При цьому французький президент привітав уряд Бельгії з успішною операцією. Він додав, що операція була дуже небезпечною та потребувала неабиякої сміливості. Олланд також наголосив, що "боротьба з тероризмом сьогодні не закінчується, хоч це і перемога".

За словами речника бельгійської прокуратури, загалом п'ятеро підозрюваних були затримані в ході рейдів 18 березня. Один з них - Абдеслам, ще троє - члени родини, яка допомагала йому переховуватися. Як повідомлялося, поліція зустріла озброєний опір підозрюваних. Під час перестрілки Абдеслама було поранено в ногу, йому надали допомогу. Ще одного підозрюваного також було поранено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...