В посольстві РФ у Канаді кажуть, що нові санкції - недипломатичний шлях

Субота, 19 березня 2016, 01:39

Нові санкції, які Канада запрвадила проти Росії, будуть мати негативні наслідки для відносин двох країн.

Про це йдеться в заяві російського посольства в Оттаві, передає РІА Новини.

"Рішення уряду Канади розширити існуючі антиросійські санкції заслуговує на осуд і суперечить його заявленим намірам зі зміни політики і відновлення спілкування на міжнародній арені. Замість перегляду невдалої політики відбулося повторення конфронтаційних тенденцій, які, очевидно, мають негативні наслідки для російсько-канадських відносин", - йдеться в заяві.

"Це недипломатичний шлях, що веде до чесного і взаємоповажного діалогу", - додали в посольстві.

16 березня Канада розширила санкції проти Росії, 18 березня вони вступив в силу. Нові персональні обмеження введені проти двох осіб - заступника генерального директора з комерційних питань концерну "Калашников" Едуарда Іоффе, а також топ-менеджера цього концерну Олександра Омельченка.

Нові санкції були запроваджені і проти деяких юридичних осіб: що входить до групи СМП банку "Інвестиційного республіканського банку", "МОСОБЛБАНК", ВАТ "Волгограднефтемаш", "Іжевського механічного заводу", ВАТ "Іжмаш". Під обмеження потрапили і пов'язані з державною корпорацією "Ростех" зовнішньоторговельне об'єднання "Технопромекспорт", холдинг "Технодінаміка", НВО "Техмаш", а також "Російська електроніка" і холдинг "Швабе".

Минулого разу канадська влада розширювала санкційні списки 30 червня. У них, серед інших, включили "Сургутнефтегаз", "Газпром", "Газпром нафта" і "Транснефть"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування