Посол США в РФ: Україна «провела чудову роботу» з виконання Мінських угод

Середа, 2 березня 2016, 21:08

США позитивно оцінює виконання Україною своїх зобов'язань, взятих у рамках Мінських домовленостей.

Про це під час фейсбук-конференції заявив посол США в Російській Федерації (екс-посол в Україні) Джон Теффт.

"Україна виконала чудову роботу з виконання своїх зобов'язань щодо Мінських угод, у тому числі надавши попереднє схвалення складних конституційних поправок, що стосуються децентралізації політичної влади. Крім того, Україна зробила обґрунтовані пропозиції щодо механізмів виборів, за якими Росія і сепаратисти відмовилися конструктивно брати участь",- заявив він.

"Ми стурбовані повідомленнями ОБСЄ про те, що об'єднані сили Росії та сепаратистів систематично відмовляють у доступі спостерігачам ОБСЄ, гноблять і залякують їх. ОБСЄ потребує безперешкодного доступу до Донбасу, в тому числі до міжнародного кордону, для спостереження за припиненням вогню і відведенням озброєнь",- додав дипломат.

Виконання Мінських угод Теффт назвав обов'язковою умовою для нормалізації відносин РФ і США.

"Щоразу, коли я зустрічаюся з російським керівництвом, я повторюю про необхідність виконання Росією Мінських угод, припинення оснащення озброєнням, навчання, керівництва та постачання сепаратистів в Україну, припинення окупації Криму і відновлення поваги до суверенітету України. Повне дотримання Росією своїх зобов'язань щодо Мінських угод необхідне для дипломатичного вирішення цього конфлікту", - пише він.

Що стосується можливості скасування санкцій, Теффт уточнює: "Санкції щодо Росії можуть бути скасовані тільки після повного виконання Росією плану Мінських угод. Санкції, які стосуються Криму, залишаться в силі, поки триває окупація".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News