У Казахстані розпочалися парламентські вибори

Неділя, 20 березня 2016, 04:36

У Казахстані в неділю почалися загальні позачергові вибори депутатів мажилісу (нижньої палати) парламенту і масліхатів (місцевих представницьких органів влади) усіх рівнів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Виборчі дільниці відкрилися у всіх регіонах республіки в 7:00 за часом Астани (2:00 за Києвом). У чотирьох західних областях - Актюбінській, Атирауській, Західно-Казахстанській і Мангістауській, які знаходяться в іншому часовому поясі, виборчі дільниці відкрилися на годину пізніше.

Закриються дільниці повсюдно в 20:00 за місцевим часом (16:00 за Києвом), після чого почнеться підрахунок голосів виборців.

Вибори пройдуть більш ніж на 9,8 тис. виборчих дільницях, створених на території Казахстану і за кордоном.

В рамках установленої практики Центральна виборча комісія може оприлюднити попередні підсумки виборів до мажилісу вже 21 березня.

У Казахстані з населенням понад 17,6 млн осіб правом голосу володіють близько 9,8 млн осіб.

Законодавством республіки не передбачений поріг мінімальної явки виборців для визнання виборів такими, що відбулися.

13 січня з ініціативою про достроковий розпуск мажилісу і призначення нових виборів виступили представники всіх трьох парламентських фракцій - "Нур Отан", "Ак жол" і КНПК. Вони пояснили свою пропозицію необхідністю негайного початку реалізації реформ та антикризових заходів, для якого партіям потрібно отримати новий мандат довіри виборців.

20 січня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписав указ про дострокове припинення повноважень мажилісу парламенту п'ятого скликання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування