Керрі привіз Путіну червону валізу, але що в ній – таємниця

Четвер, 24 березня 2016, 23:46

Держсекретар США Джон Керрі не став розкривати вміст червоної валізи, в якій він привіз "приємний сюрприз" російському президенту Володимиру Путіну.

Про це пише РБК.

"Це секрет. Тільки президент Путін і я знаємо, що там знаходиться", - відповів Керрі на прохання журналістів розповісти, що лежить у валізі.

Керрі приїхав в Москву в середу, з літака він вийшов з червоною валізою. На це на сьогоднішніх переговорах звернув увагу Путін.

"Я побачив ваш приліт і засмутився. З одного боку, це дуже демократично. З іншого, невже нікому валізу винести держсекретареві? <...> Я подумав, що ви щось цінне привезли, що не могли нікому довірити. Чи там гроші були?"- запитав Путін, жартома припустивши, що гроші потрібні були для того, щоб "торгуватися".

Держсекретар у відповідь на це заявив: "Коли ми зможемо переговорити віч-на-віч наодинці, я покажу, що там. Ви будете здивовані. Це буде сюрприз для вас, приємний сюрприз".

Увечері в четвер Керрі і Путін провели чотиригодинні переговори, в яких також брав участь Лавров, помічник президента Юрій Ушаков і посол США в Москві Джон Теффт. Вони обговорили ситуацію в Сирії і в Україні, а також підняли тему про долю української військової Надії Савченко.

Керрі на прес-коференції за підсумками переговорів з російським керівництвом у Москві заявив, що Савченко повинні дозволити повернутися в Україну.

"Це питання гуманітарного характеру, воно має бути вирішене негайно", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування