У Женеві вирішили будувати "демократичну світську" Сирію

П'ятниця, 25 березня 2016, 02:46

На переговорах між сирійською опозицією та урядом Башара Асада за посередництва Об'єднаних Націй у Женеві підготували документ з 12 пунктів, які описують майбутній розвиток країни.

Документ, який уклав спецпредставник ООН з Сирії Стаффан де Містура, було оприлюднено у четвер, 24 березня, повідомляє dw.com.

"Необхідно дотримуватися суверенітету, незалежності, єдності та територіальної цілісності Сирії (…) Вона має бути демократичною, світською державою, побудованою на плюралізмі", - йдеться у документі.

У ньому також наголошується на верховенстві права, незалежності судової системи, рівності прав жителів країни та відсутності дискримінації. Окремий пункт присвячено боротьбі з тероризмом. Йдеться також і про політичну реформу в Сирії, зокрема, про розробку нової конституції країни за підтримки ООН.

Документ не був узгоджений де Містурою зі сторонами переговорів, проте спецпредставник зазначив, що з цих питань вони займають схожу позицію.

Наступний раунд переговорів анонсований на 9-10 квітня - на ньому, за словами де Містури, обговорюватиметься "політичний процес". Дамаск у свою чергу заявив, що бере паузу у переговорах до оголошення результатів парламентських виборів 13 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News