ГПУ спрямувала до суду звинувачення проти Царьова

П'ятниця, 25 березня 2016, 10:03
ГПУ спрямувала до суду звинувачення проти Царьова
РИА Новости

Генеральна прокуратура спрямувала до суду звинувачувальний акт у провадженні стосовно екс-"регіонала" Олега Царьова

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури 25 березня.

"Генеральною прокуратурою України затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за матеріалами спеціального досудового розслідування, яке закінчено Головним слідчим управлінням Служби безпеки України, стосовно колишнього народного депутата України О. Царьова за ч. 2 ст. 110 та ч. 3 ст. 109 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, дії спрямовані на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу)", - сказано в повідомленні.

Царьова звинувачують у тому, що у квітні-травні 2014 року, будучи нардепом і кандидатом у президенти України, він "взяв участь у зборах проросійськи налаштованих громадян України, де публічно закликав їх до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території та державного кордону України шляхом визнання самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" з використанням засобів масової інформації".

Державне звинувачення підтримує Генпрокуратура.

Царьова оголошено у розшук.

Між тим журналістам відомо, що Царьов брав участь у "Московському економічному форумі", який проходив 23-24 березня 2016 року у російській столиці.

Царьов на економічному форумі у Москві
Царьов на економічному форумі у Москві

На цьому форумі був і Ігор Гіркін (Стрєлков) – колишній кадровий військовий РФ, який керував частиною проросійськи налаштованих бойовиків на Донбасі у 2014 році.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування