МЗС РФ бачить у вбивстві Грабовського "знищення незгодних"

П'ятниця, 25 березня 2016, 13:02

МЗС Росії розраховує, що влада України вживе заходів для розшуку і покарання осіб, причетних до вбивства адвоката Юрія Грабовського, який захищав росіянина Олександра Александрова, обвинуваченого в тероризмі.

Про це йдеться в коментарі департаменту інформації і друку МЗС РФ, оприлюдненому в п'ятницю.

"Виправдалися наші найгірші передчуття. Київська влада, незважаючи на всі попередження, так і не змогла або ж не захотіла забезпечити безпеку Грабовського", - зазначено в повідомленні.

У МЗС РФ бачать в Україні "антиросійську, а часом і відверто русофобську істерію".

"Перехід знову до залякування та фізичного знищення незгодних, а тепер уже і адвокатів, свідчить про посилення в Україні антидемократичних, тоталітарних тенденцій, які ніяк не вкладаються в європейські норми моралі і права, про що так люблять розмірковувати в Києві", - наголошується в коментарі.

"Розраховуємо, що українською владою буде вжито необхідних заходів для розшуку та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до цього злочину", - резюмується в повідомленні.

Як відомо, затриманих в Луганській області співробітників Головного розвідувального управління РФ, які воювали на боці незаконних збройних формувань, Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва судять в Україні.

Адвокат росіянина Александрова громадянин України Юрій Грабовський зник на початку березня.

Його тіло було виявлено в ніч на 25 березня біля міста Жашків (Черкаська область).

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про затримання двох підозрюваних у вбивстві.

Серед різних версій вбивства адвоката прокуратура розглядає версію про спеціально спланованої операції.

Президент України Петро Порошенко заявив, що готовий обміняти Александрова і Єрофеєва на українку Надію Савченко, незаконно засуджену в Росії до 22 років колонії.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News