Підозрюваного в озброєнні "тітушків" на Майдані можуть звільнити з-під варти

Субота, 26 березня 2016, 06:47
Підозрюваного в озброєнні тітушків на Майдані можуть звільнити з-під варти
24tv.ua

У ніч на 27 березня з-під варти можуть звільнити Р.Заворотного, який є єдиним затриманим підозрюваним у справі незаконної передачі зброї МВС та "тітушкам" для силового розгону Майдану.

Про це на сторінці в Facebook повідомляє організація "Євромайдан SОS".

Так, в повідомленні наголошується, що Апеляційний суд Києва навмисно затягував справу і майже три місяці визначав її підсудність.

"І нарешті, коли справу таки передали на розгляд Святошинському суду лишився один день до закінчення тримання під вартою тітушки Р.Заворотного", - йдеться в заяві.

Тобто, як зазначили активісти, 26 березня єдиний день, коли суддя Святошинського суду В.Жмуть може розглянути цю справу і продовжити утримання під вартою Заворотного.

"Але суддя В. Жмуть відмовилася розглядати цю справу в суботу. Хоча сам факт того, що до закінчення строку тримання під вартою лишився один день мав би бути прямою підставою для швидкого призначення судового засідання та забезпечення явки усіх учасників процесу", - наголошується в повідомленні.

 "В суботу ми дізнаємося, чи дасть призначена по цій справі суддя В.Жмуть та голова Святошинського суду А.Домарацька можливість втекти єдиному затриманому в одній із ключових справ Майдану", - додали в організації.

Активісти підкреслюють, що ця справа є "надзвичайно важливою".

"Це саме та справа, по якій проходять співробітники МВС, що на виконання злочинних наказів екс-міністра В.Захарченка видали міліціонером та тітушками більше 1,5 тисяч одиниць автоматів АК74У та майже 800 тис. патронів до них", - йдеться в повідомленні.

Організація зазначає, що епізод про незаконну видачу зброї сам по собі є ключовим для доказу переслідувань учасників Єврану режимом Януковича, "адже яскраво демонструє зв'язки між міліцією і кримінальними угрупованнями для придушення протесту".

Єдиний підозрюваний у справі видачі зброї зі складів МВС для розгону Майдану завтра може втектиУ ніч на 27 березня ймо...

Опубликовано Євромайдан SOS 25 марта 2016 г.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...