МЗС: Москва уперто порушує міжнародне право

Неділя, 27 березня 2016, 15:49

Росія продовжує порушувати міжнародне право, тож Україна здійснюватиме усі передбачені міжнародним правом кроки для протидії агресії з боку Російської Федерації.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України з нагоди другої річниці схвалення резолюції Генеральної асамблеї ООН "Територіальна цілісність України".

Попри резолюцію, за яку 2 роки тому проголосували 100 країн, закликаючи утримуватися від дій, спрямованих на порушення національної єдності і територіальної цілісності України, "Росія не повернулася до права цивілізованих народів", заявляє МЗС.

"Своєю незаконною окупацією Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, а також військовим вторгненням на український Донбас Москва уперто продовжує порушувати міжнародне право", - йдеться в заяві.

"Впродовж останніх двох років незаконної окупації тривають масштабні утиски Росією прав людини в Криму, в тому числі кримських татар - корінного народу Кримського півострова", зазначає МЗС.

"Україна здійснюватиме усі передбачені міжнародним правом кроки для протидії агресії з боку Росії, відновлення своєї територіальної цілісності та відшкодування завданих протиправними діями збитків", - наголошує відомство.

На думку українських дипломатів, резолюція Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй "залишається ключовим інструментом для деокупації Криму".

"Україна розраховує на подальшу підтримку з боку міжнародного співтовариства у справі  відновлення територіальної цілісності нашої держави в рамках її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...