Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ про гроші на реформу: Пайетт може допомогти у справі, але про допит не йдеться

Вівторок, 29 березня 2016, 00:27

Посол США в Україні Джеффрі Пайетт може допомогти в рамках справи про зникнення виділених США і ЄС грошей на реформування відомства, але не може бути ніякого допиту дипломатично недоторканної особи.

Про це повідомляє Управління по зв'язках із громадськістю та засобами масової інформації Генпрокуратури, передає Інтерфакс-Україна.

 "У коментарі (заступника генерального прокурора України) Юрія Столярчука йшлося про допомогу з боку представника Сполучених Штатів в разі необхідності отримання додаткової інформації щодо виділених коштів, якщо в такій допомозі виникне необхідність. Підкреслюємо, що мова йшла про інформаційну допомогу, а не про допит представника дипломатичної місії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України за запитом народних депутатів проведе розслідування обставин використання коштів, що надійшли від американських і європейських партнерів на реформування органів прокуратури, але так і не надійшли на офіційні рахунки відомства.

Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко 16 березня заявив, що мова йде про різні суми: "Одна сума - близько $ 200 тис., інша - близько $ 2 млн".

Куценко допустив, що є всі підстави говорити про злочин, передбачений ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Пізніше в той же день Пайетт роз'яснив, що виділені США кошти спрямовувалися не безпосередньо в органи прокуратури України, а міжнародним організаціям-партнерам. Дипломат зазначив, що $ 200 тис. США надали Організації економічного співробітництва та розвитку на розробку тестів для співробітників органів прокуратури, а ще $ 2 млн - для Міжнародної організації з розвитку і права, щоб в подальшому використовувати в реформі прокуратури.

Замгенпрокурора Давид Сакварелідзе заявив, що доступу до цих коштів у них не було, а історія із коштами США для реформування органів прокуратури є черговою спробою дискредитувати його команду.

"Я здивувався, коли мене запитували: Давид, а де гроші, чому вони не на нашому рахунку? Я говорив, що вони і не повинні бути на нашому рахунку. Є проект, і вони фінансують цей проект", - пояснив він.

Заступник генпрокурора також заявив про готовність прийти на допит в Генпрокуратуру з даного питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...