Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві було затримано представника Омбудсмена України

Вівторок, 29 березня 2016, 03:56

У Москві поліцейські затримали представника уповноваженого Верховної Ради з прав людини Володимира Шрейдлера.

Про це повідомляє прес-служба уповноваженої Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської.

Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Володимира Шрейдлера, було затримано, коли   він прибув до відділку внутрішніх справ як  громадський захисник учасників мітингу на підтримку Надії Савченко, заздалегідь домовившись про це з полковником поліції.

Згодом правозахисника відпустили. Володимир Шрейдлер – опозиційний російський журналіст, блогер, автор проекту "Планета Україна", який складається із серії спецрепортажів про волонтерський рух на підтримку України по всьому світу.

Як повідомлялося, 9 учасників пікету, що проходив у Москві біля метро "Сокольники" на підтримку Надії Савченко було затримано працівниками поліції.

За  словами Володимира Шрейдлера, поліцейські заявили про те, що учасники акції "не затримані, а люб'язно запрошені  до  відділку  поліції".

З огляду на необхідність посилення захисту прав громадян України у Російській Федерації, Уповноважений Верховної Ради з прав людини доручила відомому російському громадському діячу та правозахиснику Володимиру Шрейдлеру бути її представником у Російській Федерації на громадських засадах.

Валерією Лутковською здійснюється провадження у захисті прав громадян України, зокрема, Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших, тож головна мета діяльності представника Уповноваженого з питань моніторингу дотримання прав громадян України в Російській Федерації – це особиста присутність і моніторинг дотримання прав, у тому числі процесуальних, під час судових засідань, які проводитимуться стосовно перерахованих вище осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування