Сакварелідзе оголосив про початок громадської діяльності

Вівторок, 29 березня 2016, 15:28

Колишній заступник генпрокурора і колишній прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе вирішив зайнятися громадською діяльністю.

Про це він повідомив у вівторок на брифінгу.

"Хочу заявити, що це тільки початок особисто моєї громадської діяльності і продовження боротьби за справедливість разом з братами українцями", – сказав він.

Сакварелідзе висловив переконання, що переслідування членів його команди, з якими він разом працював у прокуратурі, триватимуть і далі.

Говорячи про причини свого звільнення з формулюванням про те, що він порушив "прокурорську етику", він заявив, що дійсно порушив етику, але лише ту, яка полягає в корупції та круговій поруці.

Він також обурився, що формальною причиною його звільнення став листа з відповідною вимогою від одеських депутатів, багато з яких мають кримінальне минуле або обвинувачуються у сепаратизмі та інших злочинах, зокрема – Сергій Ківалов, Дмитро Голубов, Євген Дейдей та інші.

За його словами, це було "зрадою нової України".

"Ми були єдиною командою, яка спробувала і в деякій мірі здійснила прорив у системі", – вважає він.

Сакварелідзе назвав звільнення себе і своєї команди свідченням того, що справжні реформи не потрібні "правлячій верхівці".

Як відомо, генпрокурор Віктор Шокін звільнив Сакварелідзе у вівторок. Цьому передував тривалий конфлікт між обома чиновниками. Сакварелідзе стверджував, що Шокін, зокрема, перешкоджає розслідувати справу "діамантових прокурорів".

Одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі вже зажадав від президента Петра Порошенка відреагувати на це.

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...