Лікаря "швидкої", який приїхав п’яним на виклик до дитини, уже звільнили

Вівторок, 29 березня 2016, 19:58

Лікаря Центру екстреної медичної допомоги, який 27 березня прибув на виклик до 1,5-річної дитини в нетверезому стані, звільнили.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я.

"Лікарям, які дозволяють собі вживати алкоголь під час роботи, не місце в системі охорони здоров’я. Нетверезий медик не може надати адекватну допомогу хворому. Такі люди дискредитують всю медичну спільноту та повинні залишати професію назавжди" - наголосила керівник департаменту Тетяна Донченко.

Відзначається, що рішення про звільнення було прийнято за результатами службового розслідування.

"Також заходи дисциплінарного впливу вжиті до співробітників, які згідно своїх посадових обов’язків мали контролювати роботу бригади екстреної медичної допомоги.

Директору Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва Анатолію Вершигорі оголошено догану", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що, крім того, 28 березня в Центрі екстреної меддопомоги та медицини катастроф провели позачергову нараду щодо недопущення подібних випадків в подальшому.

Також видане Розпорядження про посилення контролю за випуском бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги на лінію.

В Департаменті охорони здоров’я Києва закликають мешканців столиці, в разі наявності претензій до роботи бригад "швидкої допомоги", звертатись на гарячу лінію (044)278-4191 або (044)235-4142.

Як відомо, це не перший подібний випадок. Наприкінці листопада 2015 року у столиці звільнили лікаря-педіатра, який прибув на виклик до хворої дитини у нетверезому стані. 

Українська правда. Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування