ГПУ: на конвой російських ГРУшників планувався напад

Четвер, 3 березня 2016, 10:22

Генеральна прокуратура заявляє про намір невідомих напасти на російських військових Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова під час конвоювання до Голосіївського районного суду Києва.

Про це сказав на засіданні в четвер суддя Микола Дідич, передають "Українські новини".

Він зачитав інформацію від Генеральної прокуратури, згідно з якою правоохоронці мають у своєму розпорядженні дані про підготовку невідомими збройного нападу на конвой під час доставки підсудних до суду.

Цю ж інформацію підтвердили в суді представники військової прокуратури.

"Головною військовою прокуратурою з оперативних підрозділів дійсно отримана інформація, що невстановленими особами планується спроба нападу на особовий склад конвою під час конвоювання обвинувачених в приміщення Голосіївського райсуду", - заявив прокурор.

Він сказав, що з метою забезпечення безпеки було прийнято рішення не конвоювати Єрофеєва і Александрова до суду.

Прокуратура просить проводити суд над ними в режимі відеоконференції.

Голосіївський районний суд Києва переніс розгляд справи Єрофєєва і Александрова на 9 березня.

У свою чергу адвокат російського військового Євгена Єрофеєва Оксана Соколовська переконує, що прокуратура не надала фактів про можливість нападу на російських ГРУшників.

Про це вона заявила в коментарі "Українській правді".

"Щоб говорити про це, потрібно надати якісь документи, які би підтверджували такі факти. Це фактичне здійснення кримінального правопорушення, ці дані мають вноситися до єдиного реєстру досудових рішень. В цьому випадку ми не побачили жодних доказів", - зазначила вона.

Адвокат також припустила, що ГПУ хоче відсторонити її особисто від цієї справи.

"Я думаю, що вони чекають розгляду моєї особистої санкції в апеляційному суді Києва (у справі нанесення Соколовською тілесних ушкоджень)", - зазначила вона.

"Оскільки основну масу доказів отримувала я і я буду їх представляти (в суді), будь-якими способами мене відсторонюють від справи", - припустила Соколовська.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування