Іслямов вважає, що "Аскер" на підходах до Криму – крок до деокупації

Середа, 30 березня 2016, 10:49

Громадський контроль активістів "Аскера", які з 28 березня чергують на адмінкордоні з Кримом, вселяє українцям надію на наближення до деокупації півострова.

Така думку висловив глава штабу акції з громадянської блокади Криму Ленур Іслямов у вечірньому ефірі Радіо Крим.Реалії 29 березня.

"Поки за один день у нас ніяких дорікань ні, зате до нас багато людей прийшло, багато людей обрадувалося тому, що ми там перебуваємо", - сказав він.

"Цивільний контроль вселяє в цих людей надію, що ми вже ближче стоїмо до кордону, ближче стоїмо до окупантів і що ми з кожним днем все ж таки наближаємося до звільнення Криму", - заявив Іслямов.

Він зазначив, що список функцій, які покладені на "Аскер", широкі – до активістів можна звертатися, наприклад, по інформаційні послуги й по медичну допомогу.

"Аскер" на варті

У свою чергу, помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян зазначив, що всі активісти, які зараз несуть чергування на адмінкордоні з Кримом, вивчали основи чинного законодавства України

"Активісти здавали заліки перед тем, як остаточно було рішення про те, щоб запустити їх на контрольні пункти в'їзду-виїзду. В основному це саме були закони України, які стосуються прикордонного контролю, загальних положень діяльності інших служб у контрольних пунктах в'їзду-виїзду", - сказав він.

Із 28 березня активісти громадського об'єднання "Аскер" разом із українськими прикордонниками несуть службу на всіх трьох пунктах пропуску на адмінкордоні з анексованим Росією Кримом.

Активісти
Активісти "Аскер" чергують на адмінкордоні з Кримом
Крим. Реалії

Усі добровольці пройшли відбір і подальше навчання.

У вересні 2015 року стартував перший етап безстрокової акції з блокування вантажного транспорту, який прямує до Криму з продуктами й товарами. Економічна блокада була ініційована лідерами кримських татар. У листопаді стартував другий її етап – енергетичний.

У середині січня 2016 року акція змінила формат. Учасники блокади почали готуватися до спільного несення служби з прикордонниками у складі об'єднання "Аскер".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News