В Криму хочуть без конкурсу віддати землю путінському олігарху

Середа, 30 березня 2016, 12:27
В Криму хочуть без конкурсу віддати землю путінському олігарху
Дмитро Духанін, Коммерсантъ

Так званий "губернатор" Севастополя Сергій Меняйло пропонує поза конкурсом виділити землю під будівництво парку розваг компанії, що належить наближеному до Путіна олігархові Аркадію Ротенбергу.

Про це пише в середу видання "Коммерсант".

Як відомо, компанія "Стройгазмонтаж", що належить Аркадію Ротенбергу, займається будівництвом моста через Керченську протоку.

Меняйло направив лист на ім'я віце-прем'єра РФ Ольги Голодець, в якому пропонує виділити землю в Байдарській долині Севастополя під будівництво парку розваг.

За його словами, центр розваг повинен включати в себе "парк атракціонів, тематичні парки, медіацентри, готелі, ресторани, виставки".

Меняйло пропонує без оголошення конкурсу доручити будівництво центру компанії СГМ, на підставі того, що вона має "позитивний досвід з реалізації соціально значущих проектів у Кримському федеральному окрузі і висловлює готовність здійснити реалізацію даного проекту".

Голодець перенаправила лист віце-прем'єру РФ Дмитру Козаку, який курирує Севастополь і Крим, главі Ростуризму Олегу Сафонову, департаменту культури уряду РФ.

Джерело видання в уряді РФ заявило, що поки ніяких пропозицій від відомств у відповідь не надійшло.

Відповідати на питання "Коммерсанта", чому земля виділяється без конкурсу, Меняйло не став.

Це не перший випадок, коли глава колабораціоністської влади Севастополя збирається без оголошення конкурсу виділити міські землі.

Як відомо, маріонетковий "уряд" Севастополя надав пропутінському клубу байкерів "Нічні вовки" в оренду на 10 років майже 267 гектарів під Севастополем. Орендна плата за ділянку була призначена мінімальною - 0,1% від вартості в 1,4 млрд руб. за десять років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...