Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко вірить, що ВР не розірве дипломатичні відносини з РФ

Четвер, 31 березня 2016, 19:48

Президент Петро Порошенко не підтримує ідеї розриву дипломатичних відносин із Росією та вважає, що зусилля необхідно зосередити на виконанні Мінських домовленостей.

Про це він сказав під час спілкування з українською громадою у Вашингтоні в четвер, відповідаючи на запитання про те, чи підпише він законопроект про припинення дипломатичних відносин із Російською Федерацією у разі ухвалення його парламентом.

"Рада не підтримає цього законопроекту. Давайте це навіть не обговорюватимемо", - сказав він.

Водночас глава держави висловив упевненість, що зусилля необхідно зосередити на повному виконанні Мінських домовленостей.

"Це ініціатива (законопроект) кількох депутатів. Наш мирний план - це імплементація Мінських домовленостей", - зазначив Порошенко.

За його словами, необхідно організувати ефективну координацію з метою чинення тиску на Росію, щоб вона виконала свої зобов'язання у рамках цих угод, зокрема, йдеться про виведення російських військ, техніки та озброєнь, що дасть змогу стабілізувати ситуацію в регіоні та провести вибори на Донбасі.

Як повідомлялося, наприкінці березня комітет із закордонних справ Верховної Ради схвалив проект постанови №4221 про припинення дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

Проект постанови про припинення дипломатичних відносин із РФ було зареєстровано 15 березня. Його авторами є депутати фракції Радикальної партії Оксана Корчинська та Юрій-Богдан Шухевич, депутат фракції "Блоку Петра Порошенко" Олег Петренко, депутат фракції "Батьківщина" Ігор Луценко та позафракційний Володимир Парасюк.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...