Бойовики стріляють із артилерії, та підвезли заборонений "Гіацинт"

Четвер, 31 березня 2016, 20:47

Бойовики поступово підвищують свою активність, застосовуючи вогневі удари з важкого озброєння, загалом за день було 37 обстрілів.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

З ранку обстрілювали Зайцеве та Майорськ протягом двох годин з артилерії калібру 152мм та 122мм і мінометів калібру 120мм і 82мм. Це озброєння заборонене мінськими угодами.

Загальна кількість снарядів та мін склала більше 300 одиниць.

"Підтвердженням того, що НЗФ використовували озброєння великого калібру проти місцевого населення є численні свіжі воронки на приватних садибах місцевих мешканців глибиною від одного до півтора метра та у діаметрі від 2 до 4 метрів", - наголосили в прес-центрі АТО.

Крім того бойовики обстрілювали з мінометів Водяне в районі ДАП та Талаківку в районі Маріуполя.

У прес-центрі наголошують, що в промзоні Авдіївки, де останніми тижні тривають обстріли, а іноді і боєзіткнення, бойовики цілили в помешкання мирних мешканців, знищуючи будинки та автомобілі.

"Також розвідкою сил АТО поміж населеними пунктами Макіївка та Ясинувата виявлено 4 ворожі гаубиці Гіацинт калібру 152 мм. Важке озброєння знаходиться на бойових позиціях НЗФ на відстані близько 8 кілометрів від лінії розмежування, що являється значним порушенням Мінських домовленостей", - наголосили в прес-центрі. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування