У Криму здорожчав мінімальний набір продуктів

Неділя, 10 квітня 2016, 12:59

У Криму за підсумками березня збільшилася вартість мінімального набору продуктів харчування.

Як повідомляє Крим. Реалії з посиланням  на російську службу державної статистики у Криму, у березні вартість продуктів  у наборі склала 3775 рублів. 

"Вартість мінімального набору продуктів харчування в середньому на кінець березня 2016 року становила 3775,45 руб. у розрахунку на 1 людину і за місяць зменшилася на 0,6%. З початку року збільшилася на 0,1% (в лютому 2016 року склала 3797,11 рубля в розрахунку на 1 людину і за місяць зменшилася на 0,4%, з початку року збільшилася на 0,6%)", – зазначає Кримстат.

Підконтрольна Росії влада Криму запевняє, що на споживчому ринку продовольчих товарів півострова в цілому немає зростання цін, а за деякими продуктами спостерігається падіння.

У свою чергу експерти зазначають, що на півострові рівень реальних доходів населення падає набагато швидше, ніж у Російській Федерації, що обумовлено високим порогом інфляції на півострові.

За словами директора регіональної програми Незалежного інституту соціальної політики Наталії Зубаревич, у Криму швидше, ніж у регіонах РФ, зростали ціни і, відповідно, падають доходи населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування