Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврокомісія запропонує скасувати візи Україні, але з умовами - ЗМІ

Понеділок, 11 квітня 2016, 08:14

Єврокомісія в цьому місяці запропонує скасувати візи для українців незважаючи на результати голландського референдуму щодо асоціації Україна-ЄС, обумовлені частково і занепокоєннями з приводу сплеску міграції.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставлене джерело в ЄС, передаэ Європейська правда.

"Це може виглядати, як ніби ми ігноруємо голландських виборців, але ми повинні тримати своє слово перед Україною, яка виконала умови," - сказало джерело.

Пропозиція повинна бути схвалена кваліфікованою більшістю країн-членів ЄС і Європейським парламентом.

За словами джерела, Єврокомісія включить у свою пропозицію певні гарантії, які дозволять країнам ЄС тимчасово відновити візовий режим у разі сплеску міграції.

В той же час у ЄС відзначили, що анексія Криму і боротьба з проросійськими сепаратистами на сході країни не призвели до массового відтоку населення з України.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Павло Клімкін впевнений, що результати референдуму в Нідерландах щодо ратифікації Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом не завадять Україні отримати безвізовий режим з країнами ЄС.

Нігадаємо, за попередніми результатами 61,1% тих, хто взяли участь у референдумі у Нідерландах 6 квітня, проголосували проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не може продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли значна більшість нідерландців проголосувала проти документа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...