Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Організатора афери "Еліта-Центру" випустили під заставу 384 млн

Вівторок, 12 квітня 2016, 15:49
Організатора афери Еліта-Центру випустили під заставу 384 млн

Суд звільнив з-під варти організатора афери "Еліта-Центру" Олександра Шахова під заставу 384 мільйони гривень.

Про це інформує у вівторок прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що Генеральна прокуратура оскаржить в апеляційному порядку застосування судом до засновника ТОВ "Еліта-Центр" так званого "закону Савченко" та звільнення його з-під варти.

За клопотанням сторони захисту ухвалою Подільського районного суду м. Києва 11 квітня 2016 року до Шахова О.О. застосовано так званий "закон Савченко". Його суть полягає в тому, що суди зобов'язані враховувати засудженим кожен день, проведений в слідчих ізоляторах, як два дні відбуття покарання.

Йому змінено запобіжний захід з тримання під вартою на заставу в розмірі понад 384 млн 266 тис грн з носінням електронного засобу контролю.

У зв’язку із незгодою з прийнятим судом рішенням Генеральною прокуратурою України буде внесено апеляційну скаргу до апеляційного суду м. Києва.

Олександра Волконського (справжнє ім`я - Олександр Шахов, 1971 р.н., уродженець м. Кемерово, Росія) затримали швейцарські правоохоронні органи наприкінці жовтня 2007 року під час проходження ним паспортного контролю в аеропорту м. Женеви з підробленим ізраїльським паспортом.

В жовтні 2008 року його екстрадували в Україну.

Як відомо, у період з вересня 2004 року до лютого 2006 року Шахов (Волконський) О.О організував та очолив організовану групу, до складу якої увійшли Терентьєв А.В. та інші особи.

Ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у зведенні будинків у різних районах Києва.

Отримані від громадян-інвесторів кошти в сумі понад 383 млн грн у будівництво так і не інвестували, а привласнили та розпорядилися ними на власний розсуд.

Внаслідок будівельної афери "Еліта-центр" у Києві постраждали 1693 особи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...