У "НФ" вимагають покарати слідчих ГПУ за справу проти Яценюка

Середа, 13 квітня 2016, 14:38

У фракції "Народний фронт" вимагають закрити кримінальне провадження за фактом можливого отримання Арсенієм Яценюком $3 млн хабара і перевірити, чому слідчі досі цього не зробили.

Про це на брифінгу в середу повідомив депутат від НФ Дмитро Сторожук, передає ЛІГА.net.

Він нагадав, що заява про кримінальне правопорушення була подана в минулому році "посіпакою Льовочкіна, відомим популістом Сергієм Капліним" про те, що за призначення директором Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) Володимира Іщука Яценюк отримав хабар у розмірі $3 млн.

Сторожук стверджує, що це неправда, а "позиція концерну, який обмежує вплив російських ЗМІ в Україні, не влаштовує представників попередньої влади".

"Хочу звернутися з вимогою до Генеральної прокуратури негайно закрити це кримінальне провадження, тому що воно було відкрито рік тому. За цей час не відбулося жодної процесуальної дії, а це означає, що там немає ознак злочину. В даному випадку, за чинним законодавством, повинно бути відкрито провадження проти заявника за завідомо неправдиві відомості, які порочать честь і гідність особи публічного державного діяча", – сказав Сторожук.

Він додав, що депутати від "Народного фронту" вже звернулися з заявою в Генпрокуратуру про відкриття такого виробництва.

"Також ми вимагаємо провести внутрішню перевірку в Генеральній прокуратурі щодо тих слідчих, які досі не закрили це кримінальне провадження", – сказав він.

Раніше секретар Антикорупційного комітету Верховної Ради Дмитро Добродомов опублікував скан відповіді ГПУ на свій запит про поточний стан провадження щодо Яценюка. Згідно з документом, розслідування справи було продовжено.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування