Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський суд відмовив Костенку в умовно-достроковому звільненні

Четвер, 14 квітня 2016, 01:56
Російський суд відмовив Костенку в умовно-достроковому звільненні

Кірово-Чепецький районний суд Кіровської області Росії відмовив кримському політв'язню Олександру Костенку в умовно-достроковому звільненні (УДЗ).

Про це пише Крим.Реалії.

Адвокат Костенка Дмитро Сотников назвав це рішення політичним, нагадавши про ув'язнення Костенка напередодні суду в штрафний ізолятор.

"На підставу постанови суду про УДЗ не має прийматись як підстава для відмови в УДЗ факт невизнання ув'язненим своєї провини, і також не може враховуватись наявність стягнень, має враховуватись характер порушення. Привітався чи не привітався зі співробітником, навіть якщо було порушення, то воно не може ніяк вплинути на УДЗ, проте суд визнав, що факт невизнання провини і факт переміщення до ШІЗО мають значення", – розповів адвокат.

Костенка помістили в ШІЗО за те, що він нібито не привітався з поліцейским -співробітником колонії. Сотников повідомив, що наразі термін перебування Костенка в ШІЗО не відомий.

"Ми плануємо оскаржити рішення. Подавати наступне УДО можна за шість місяців, але у нас є ще такий вид клопотання, як заміна покарання на більш м'яке. У нашому випадку це можливо, оскільки в нашій статті передбачається ще штраф і виправні роботи", – зазначив Сотников.

Олександру Костенку в Криму присудили чотири роки і два місяці тюремного ув'язнення.

Наприкінці лютого 2016 року президія підконтрольного Росії Верховного суду Криму змінила цей термін на три роки і шість місяців.

За версією слідства, 18 лютого 2014 року під час "масових заворушень" у Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу зберігав за місцем проживання нарізний ствол.

Костенко не визнає своєї провини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування