Порошенко просить посилити контингент ОБСЄ на Донбасі

Четвер, 14 квітня 2016, 17:52

Президент України Петро Порошенко в п'ятницю в ході телефонної розмови має намір обговорити з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом питання посилення контингенту ОБСЄ на Донбасі.

Про це він сказав журналістам після урочистого відкриття заводу японської компанії "Фуджикура" у Львові, передає Інтерфакс-Україна.

"Завтра о 9.30 у нас відбудеться телефонна розмова з канцлером Меркель і президентом Олландом з виконання домовленостей і, зокрема, посилення контингенту ОБСЄ, а також щодо міжнародної поліцейської місії на Донбасі", - сказав Порошенко.

Раніше президент Порошенко заявив, що має намір обговоритирозміщення поліцейської місії ОБСЄ в зоні проведення антитерористичної операції на найближчих переговорах в "нормандському форматі".

У відповідь бойовики заявили, що введення на Донбас міжнародної поліцейської місії призведе до "справжньої війни".

"Спроби ввести на територію Донецької та Луганської Народних Республік міжнародний збройний контингент не тільки не додадуть стабільності, але навпаки - приведуть до масштабних зіткнень, обернуться справжньою війною, в яку будуть безпосередньо втягнуті країни Заходу", - йшлося у спільній заяві представників угруповань "ДНР" в Мінську Дениса Пушиліна і "ЛНР" Владислава Дейнего.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News