ЗМІ: Москва таємно записувала переговори генштабів РФ і Австрії

П'ятниця, 15 квітня 2016, 14:53

Переговори між начальником генерального штабу Збройних сил РФ Валерієм Герасимовим і його австрійським колегою Отмаром Коммендою в Москві 6 квітня росіяни записували на міні-камери і приховані мікрофони.

Про це повідомляє австрійське видання Kurier.

Після завершення переговорів записи були передані кільком російським інформаційним агентствам, але у значно скороченій версії із вирізаними фрагментами. "Запис виступів значно відрізняється від того, що говорили члени австрійської делегації", - відзначає видання.

Фрагменти на запису були вирізані і склеєні заново у певній послідовності. Наприклад, у частині розмови, яка стосувалися загальних проблем в сфері міграційних потоків, залишили тільки слова Комменди про географічну близькість Австрії та РФ.

 "Росія набагато ближче до Австрії, ніж багато інших великих країн в світі", - без контексту про міграцію ця заява сприймається як позиціонування проти Європи і решти західного світу.

Крім того, російські ЗМІ акцентували на тому, що Комменда вирішив зустрітися з Герасимовим, який знаходиться у санаційному списку, а це значить, що він не підтримує санкції проти РФ.

Насправді, Комменда не їхав до Москви спеціально на зустріч із російськими військовими чиновниками, а супроводжував у поїздці президента Австрії Хайнца Фішера.

Той факт, що російські ЗМІ активно поширювали це відео, підкреслює характер спланованої операції. Видання, посилаючись, на представників австрійських спецслужб, зазначає, що росіяни провели класичну операцію з дезінформації, яку організувала військова розвідка ГРУ РФ.

Росіяни через підроблене відео сподіваються зробити видимість, що Австрія знаходиться поза європейської антиросійською коаліцією.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...