Президент Бразилії Русеф програла голосування про імпічмент

Понеділок, 18 квітня 2016, 06:07

Нижня палата бразильського парламенту проголосувала за оголошення імпічменту президенту країни Ділмі Русеф, набравши встановлені згідно з конституцією дві третини голосів за її відставку, бразильська правляча партія вже визнала поразку в голосуванні.

Про це повідомляє BBC.

Підрахунок голосів поки триває, проте в партії визнали, що противникам президента вдасться набрати необхідні дві третини голосів.

Для імпічменту необхідно 342 голоси, зараз за відставку президента подано вже 330.

Після голосування нижньої палати парламенту питання про імпічмент повинне надійти на розгляд сенату. Якщо сенатори відмовляться від підтримки Русеф, президента відсторонять від влади на 180 днів на час розгляду в сенаті.

Противники Русеф стверджують, що вона приховала реальний бюджетний дефіцит країни напередодні президентських виборів 2014 року, коли Русеф була переобрана на другий термін. Крім того, її звинувачують у причетності до корупційних схем, які використовуються для виведення грошей з найбільшої нафтової компанії Бразилії Petrobras.

Сама Русеф звинувачує своїх політичних супротивників в змові з метою державного перевороту.

У неділю близько 25 тисяч осіб - як прихильників Русеф, так і її противників - зібралися біля будівлі конгресу в столиці Бразиліа, щоб стежити за ходом голосування. Щоб уникнути сутичок і актів насильства опонентів розділили двометровим парканом.

Ряд депутатів під час голосування вступили в будівлі конгресу в відкриту перепалку: прихильники президента вигукували гасла і звинувачували опозицію в скоєнні державного перевороту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування