Розенко розповів, коли поновлять соцвиплати на окупованому Донбасі

Понеділок, 18 квітня 2016, 12:25

Відновлення соціальних виплат, в тому числі і пенсій, на окупованій території можливе лише після повного виконання Мінських угод та відновлення територіальної цілісності України.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє сайт Кабміну.

Зараз виплата соціальних допомог і пенсій здійснюватиметься лише тим переселенцям, які мають відповідний статус і постійно проживають на території, підконтрольній українській владі.

"Як віце-прем’єр-міністр України я заявляю, що наведення порядку у соціальних виплатах та боротьба із витоком бюджетних і пенсійних коштів на окуповані території, яку ми розпочали спільно з СБУ, продовжиться", - заявив Розенко.

При цьому він наголосив, що "жодна копійка з Державного бюджету України чи з Пенсійного фонду не потрапить до кишень терористів".

"Не держава Україна винна у припиненні усіх соціальних виплат на окупованій території України. Винні у припиненні виплат російські окупанти, які захопили там владу", - заявив він.

За словами Розенка, там немає можливості платити пенсії чи інші соціальні виплати, оскільки там немає відділень українських банків, немає відділень Пенсійного фонду, казначейства, там не працюють українські закони.

"Відповідно до законів та нормативно-правових актів України повернення на окуповану територію є прямою підставою для втрати статусу вимушеного переселенця та припинення усіх соціальних виплат, у тому числі і пенсійних", - наголосив Павло Розенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News