У РФ пропонують заборонити критику "кримського референдуму"

Понеділок, 18 квітня 2016, 15:31

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін пропонує ввести кримінальну відповідальність за заперечення результатів "Кримського референдуму" 2014 року.

Про це він написав у своїй статті російському виданню "Коммерсант".

Бастрикін зробив таку пропозицію в контексті викладу "методів боротьби з екстремізмом в Росії".

"(У Кримському федеральному окрузі - ред.) робляться спроби сформувати антиросійські настрої, шляхом фальсифікації відомостей про історичні факти і спотворення трактування сучасних подій поставити під сумнів результати референдуму про приєднання Криму до Російської Федерації", - пише він.

"З урахуванням місця цього акту в системі ієрархії ціннісних орієнтацій російської держави і суспільства, безумовно, необхідна його особливий правовий захист, в тому числі засобами кримінально-правового впливу", - додав він.

У той же час Бастрикін зазначає, що "встановлення кримінальної відповідальності за заперечення або фальсифікацію мають особливе значення для держави і суспільства історичних подій є поширеною практикою".

"З урахуванням викладеного представляється необхідним доповнити поняття екстремістської діяльності, що міститься в федеральному законі "Про протидію екстремістській діяльності", таким проявом, як заперечення підсумків всенародного референдуму", - пише він.

Як відомо після анексії Росією Криму на півострові почалися переслідування проукраїнски налаштованих кримських татар. 13 квітня голова окупаційної прокуратури Криму Наталія Поклонська прийняла рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування