Росія відбирає на Донбасі бійців на війну в Сирії – розвідка

Вівторок, 19 квітня 2016, 13:34

На окупованій бойовиками частині сходу України відбирають бойовиків, які воюватимуть на боці Росії у Сирії, заявляє українська розвідка.

"З метою поповнення підрозділів збройних сил РФ, що приймають участь у бойових діях у Сирії, на території т.зв. ЛНР та ДНР здійснюється відбір військовослужбовців, які мають бойовий досвід", - інформує ГУР Міноборони.

За даними Головного управління розвідки, "перевага надається учасникам збройної агресії Росії проти України, чеченських кампаній та війни СРСР в Афганістані".

"Оцінка професійної придатності та проходження курсів бойової перепідготовки організовано Центром територіальних військ ЗС РФ (Новочеркаськ) Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ на спеціальному полігоні під Новочеркаськом (Росія)", - заявляє українська розвідка.

"Військовослужбовці, що успішно пройшли випробування, повинні підписати спеціальний контракт, що імітує їх призначення в штат приватних військових компаній для зняття юридичної та фінансової відповідальності з уряду Росії за можливі наслідки", - уточнюють розвідники.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування