Мер Вишгорода вийшов під заставу в 5 мільйонів

Вівторок, 19 квітня 2016, 13:44

Заарештований Печерським районним суд Києва мер Вишгорода Олексій Момот вийшов з в’язниці після внесення застави у розмірі 5 мільйонів гривень.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" мер був звільнений з-під варти у вівторок близько 13:00.

На запитання журналістів, чи продовжуватиме він виконувати свої обов'язки міського голови, Момот відповів:

"З посади мене поки що не усунули, я зобов'язаний виконувати обов'язки міського голови".

Раніше голова Вишгородської районної державної адміністрації Олександр Горган повідомив, що 18 квітня за міського голову Вишгорода Момота було внесено заставу в розмірі 5 мільйонів гривень.

Так, за його словами, 2 млн 585 тис. грн внесла дружина народного депутата із депутатської групи "Воля народу" Ярослава Москаленка, 1 млн 400 тис грн - позафракційний народний депутат України Юрій Дерев'янко, 1 млн грн вніс Сергій Костирко (трест "Південьатоменергобуд"), 15 тис. грн – "небайдужі жителі Вишгорода" через рахунок дружини Вишгородського мера Марини Момот.

Як відомо,  Момота було затримано 14 квітня, за версією слідства, він разом із спільниками вимагав від представника будівельної фірми неправомірну вигоду в сумі 300 тисяч доларів та приміщення площею 4 тис кв метрів у новобудові.

У початковому повідомленні СБУ йшлося про вимагання хабара у сумі 1 млн євро.

17 квітня Печерський райсуд Києва обрав міському голові Вишгорода Момоту запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News