Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики погрожують відкрити вогонь по спостерігачах ОБСЄ – СММ

Вівторок, 19 квітня 2016, 22:15

ОБСЄ заявляє про погрози бойовиків відкрити вогонь по спостерігачах спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у випадку їхнього перебування поруч із розміщенням українських військовослужбовців на Донбасі.

Про це сказано в повідомленні місії.

"Озброєні чоловіки погрожували патрулю Спеціальної моніторингової місії. Під час перебування в контрольованому бойовиками Донецьку, член "ДНР" наблизився до патруля місії, стверджуючи, що він бачив транспортні засоби СММ біля екскаватора українських Збройних сил, і сказав, що він відкриє вогонь по спостерігачах, якщо така ситуація повториться знову. Після погроз, озброєний бойовик покинув місце інциденту", - сказано в ньому.

Крім того, у повідомленні сказано про наявність погроз арешту спостерігачів у селі Пархоменко.

"Озброєні члени "ЛНР" зупинили патруль СММ на блокпосту недалеко від в'їзду на прикордонний пункт пропуску в контрольованому "ЛНР" селі Пархоменко й попросили місію показати патрульний план. Коли місія відмовилася показати патрульний план, члени "ЛНР" загрожували затримати патруль СММ, якщо спостерігачі відхиляться від головної дороги при від'їзді", - сказано в повідомленні.

Спостерігачі повідомили в Спільний центр з контролю й координації про цей інцидент, але у відповідь отримали повідомлення, що зона кордону не належить до їхньої відповідальності.

Центр порадив місії покинути зазначену територію.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування