Порошенко назвав закиди ЗМІ про потурання корупції "гібридною війною"

Субота, 2 квітня 2016, 17:41
Порошенко назвав закиди ЗМІ про потурання корупції гібридною війною

Проти України ведеться гібридна війна, у т.ч. - шляхом розповсюдження інформації, яка дискредитує Україну. 

Так президент Петро Порошенко прокоментував редакційну статтю New York Times під час прес-конференції у ході візиту до США.

Коментуючи повідомлення ЗМІ про корупцію в Україні та про те, що  звільнений днями генпрокурор Віктор Шокін під час свого перебування на посаді став символом українсько корупції, Порошенко заявив: "Мені відома ця стаття".

"Хотів би чітко прокоментувати: на сьогоднішній день проти України проводиться гібридна війна, у тому числі - через механізми розповсюдження інформації, які дискредитують українську державу". 

Також у коментарі журналістам Порошенко додав, що  перебуваючи у Вашінгтоні, він матиме багато інтерв'ю для того, щоб "донести позицію, щоб у т.ч. американські читачі знали, що зроблено для боротьби з корупцією останнім часом".

"Запущено реальні механізми для боротьби з корупцією, у т.ч. через механізми Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і НАБУ,  запущено механізм НАЗК, обраний її склад, - сподіваюся, найближчим часом ми будемо мати електронні декларації усіх урядовців і посадовців... Ніколи раніше цього в історії України не було". 

Як відомо, у матеріалі NYT зазначалося, що президент Порошенко має розпочати широку дискусію щодо кандидатури нового генпрокурора та відновити на посаді заступника генпрокурора Давіда Сакварелідзе, а також  почати широку суспільну дискусію щодо наступного генерального прокурора. 

Видання зазначало, що звільнення Шокіна не є сигналом готовності влади вести боротьбу з корупцією.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...