Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЄ: "Гібридна анексія" Донбасу вже відбулася

Середа, 20 квітня 2016, 02:00
ПАРЄ: Гібридна анексія Донбасу вже відбулася

Ескалація конфлікту на сході України останнім часом помітно посилилася, і в таких умовах не можна говорити про проведення виборів на Донбасі.

Про це заявили доповідачки по ситуації в Україні у ПАРЄ Христина Зеленкова і Марілуіза Бек (Marieluise Beck) у вівторок, 19 квітня, під час слухань політичного і юридичного комітетів асамблеї, присвячених ситуації на сході України, які пройшли в рамках ПАРЄ в Страсбурзі, повідомляє dw .com.

Вплив Росії на Донбасі значно посилився, вважають Зеленкова і Бек, які нещодавно відвідали Київ, Дніпропетровськ і Маріуполь.

"За нашою інформацією, в Кремлі створено п'ять "міністерств", які фактично керують так званими ЛНР і ДНР", - заявила Бек. Вона назвала нинішній стан справ на окупованих територіях "гібридною анексією", що стала неминучим наслідком гібридної війни, яку веде проти України Росія.

Своїми враженнями від візиту до окупованого Донецька в кінці березня цього року поділився і комісар Ради Європи з прав людини Ніл Муйжніекс. Він підтвердив, що окуповані території поступово, але невідворотно переходять під вплив Росії і все більше ізолюються від решти України.

"Я змушений з сумом констатувати, що якщо так триватиме і далі, то в центрі Європи виникне велика сіра зона, де не функціонують механізми захисту прав людини", - поділився своїми спостереженнями єврокомісар.

Військовий конфлікт на сході України, а також значний економічний і соціальний тягар через наплив близько двох мільйонів внутрішньо переміщених осіб негативно впливають на хід реформ в країні, вважає спеціальний представник генерального секретаря Ради Європи в Україні Крістос Джакомопулос.

"Нестабільність на Сході - найбільша загроза сьогодні для українських реформ", - упевнений радник генсека РЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування