Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ложкін розповів про плани уряду на найближчі 100 днів

Середа, 20 квітня 2016, 06:53

Кабмін має найближчим часом подати 24 проекти законів, необхідних для отримання коштів від МВФ і ЄС, а також планується реформа Кабміну.

Про це повідомив голова АП Борис Ложкін на своїй сторінці у Facebook після засідання Нацради реформ.

Так, Ложкін написав, що новий уряд має невідкладно подати 24 важливих проекти законів, які треба прийняти вже до кінця травня, бо від цього залежить, чи отримає Україна $1,7 млрд від МВФ, 705 млн євро від ЕС та додаткові $1 млрд пiд гарантії уряду США. Загалом до кінця року в рамках співпраці з МВФ та ЄС має бути розроблено та прийнято парламентом ще 129 законів, значна частина яких – пряма відповідальність Кабміну.

Також у Секретаріаті Нацради реформ та АП підготували пропозиції щодо реформи Кабміну. За словами Ложкіна, проект реформи Кабінету міністрів передбачає розширення повноважень міністрів у питанні призначення та звільнення своїх заступників, керівників центральних органів виконавчої влади та їх заступників.

"Ми врахували досвід попереднього уряду і вважаємо це важливим кроком, який прискорить процес прийняття міністерствами ключових рішень без зайвої бюрократії та впливу ззовні", – підкреслив глава АП.

Як відомо, 14 квітня Верховна Рада призначила новий склад Кабінету Міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування