Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр Черниш: воєнним шляхом Крим не повернути

Четвер, 21 квітня 2016, 13:15

Міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш заявляє, що про повернення Криму і Донбассу військовим шляхом не можей йти мови.

Про це він сказав у інтерв'ю Громадському, опублікованому у четвер.  

"Можу сказати вам, що, звичайно, про військовий компонент взагалі, на мою думку, мова йти не може, і я думаю, що це розумно і зрозуміло. З такою військовою машиною, фактично другою в світі, дуже важко тягатися, Крим фактично перетворено на дуже потужну військову базу", - заявив він.

"На мою думку, взагалі, як по Донбасу так і по Криму, — треба грати в шахи, не треба думати про "кавалерійські наскоки". Це дуже примітивно — на складні речі знати тільки одну відповідь: атака в лоб", - додав Черниш.

Також, він висловив думку, що "не дуже розумно називати стратегію, детальний план і пред'являти його суспільству".

"Ну, ти ж не тільки суспільству пред'являєш, ти пред'являєш план як ти будеш діяти, щоби одразу отримати план як будуть діяти проти тебе. Тобто тут треба знайти баланс — оголосити, що ми робимо і показати практичні кроки, які ми можемо", - сказав Черниш.

За його словами, його міністерство буде діяти разом з Меджлісом кримськотатарського народу.  В планах, за словами Черниша, діяти "в унісон… з Меджлісом, з представниками громадянського суспільства і з міжнародними організаціями".

Він також заявив, що політика щодо Криму не повинна бути "фрагментарною".

"Тут мова ж не йде про те, що ми можемо якийсь один захід зробити, ну, відключити електроенергію — і відразу все зміниться. Ситуативність ухвалення рішень, фрагментарність якраз і є нашою слабкою стороною", - сказав він.

Як відомо в новому Кабміні у середу створили нове міністерство - з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування