Звіт про злочини РФ на Донбасі 22 квітня передадуть до суду в Гаазі

Четвер, 21 квітня 2016, 23:25

Заступник голови комісії нижньої палати парламенту Польщі у закордонних справах Малгожата Госєвська передасть 22 квітня до Міжнародного кримінального суду в Гаазі доповідь про злочини Росії на Донбасі в 2014 році.

Про це Госєвська сказала в коментарі Укрінформу.

"Зараз відбуваю до Гааги. На завтра призначено термін (подачі рапорту – ред.). Сподіваюся, що все буде гаразд", - заявила Госєвська.

Вона наголосила, що нещодавні презентації доповіді про злочини Росії на Донбасі в Європарламенті, а також у Верховній Раді викликали значний резонанс, зокрема у Росії.

"Презентація звіту у Брюсселі викликала резонанс в Росії. Вони дуже серйозно сприйняли цей документ, їх це вразило, адже такі свідчення не можуть не вразити", - сказала вона.

Польський політик також наголосила: резонанс навколо цього документу призвів до того, що чергові жертви російських злочинів готові свідчити і розповідати про те, що з ними діялося на окупованій території.

"Чергові люди готові говорити, навіть не приховуючи своїх імен та прізвищ. Вони визнали, що наша праця має сенс і хочуть, аби вона й надалі тривала", - констатувала Госєвська.

За її словами, ця доповідь має відкриту форму, тобто до неї можна додавати нові свідчення.

"Ми готові документувати злочини з 2015 року й ті новіші, оскільки війна триває і значна частина громадян України й надалі перебувають в неволі, і треба боротися за них, вивчати умови, в яких вони перебувають", - відзначила вона.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування