Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФРН надасть Києву 19 млн євро для ліквідації наслідків Чорнобиля

П'ятниця, 22 квітня 2016, 07:04

Берлін вже надав Україні 120 млн євро для ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, в майбутньому будуть надані ще 19 млн.

Про це заявила міністр охорони навколишнього середовища, будівництва та безпеки реакторів ФРН Барбара Хендрікс, повідомляє DW.com.

"Ми вже вклали близько 120 мільйонів євро. Крім цього в найближчі роки ми інвестуємо ще 19 мільйонів євро в проект", - повідомила Хендрікс в інтерв'ю газеті Nordwest-Zeitung, опублікованому в п'ятницю, 22 квітня.

"Якщо вийде накрити енергоблок новим куполом, від ядерного реактора не буде більше надходити безпосередньої небезпеки", - додала міністр.

Барбара Хендрікс також розкритикувала використання ядерної енергії. Це, за її словами, "тупикова технологія з дорогим кінцем", що також демонструють дебати щодо фінансування відмови від використання атомної енергії.

У березні 2016 року Хендрікс відвідала Чорнобильську АЕС, де поцікавилась про просування робіт зі зведення нового саркофага. Під час її візиту українські чиновники заявили, що не збираються відмовлятися від ядерної енергії.

Поряд з Німеччиною фінансову допомогу Україні надають 44 держави. Частково кошти вкладаються в створення нового саркофага, який повинен буде повністю ізолювати зруйнований четвертий енергоблок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування