Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ відкладає слухання у справі щодо "боргу Януковича" на прохання Кабміну Гройсмана

П'ятниця, 22 квітня 2016, 21:29

Росія у відповідь на прохання нового уряду України погодилася на відстрочку в рамках судового процесу про борг на $ 3 млрд.

Про це сказав глава Мінфіну РФ Антон Силуанов журналістам в п'ятницю, пише російський "Інтерфакс".

"З огляду на відповідне звернення відповідача, який послався на політичну нестабільність, ми дали новому уряду України відстрочку для того, щоб у Києва був час тверезо оцінити ситуацію, переглянути раніше заявляену позицію, почати добросовісні переговори з Росією щодо сплати боргу", - зазначив він.

Як відомо, Україна в грудні допустила дефолт по євробондах, викуплених Росією в грудні 2013 року на кошти Фонду національного добробуту ($3 млрд - сам випуск, $75 млн - останній купонний платіж).

Київ пропонував Москві реструктуризацію боргу на загальних з комерційними кредиторами умовах, Росія цей варіант обговорювати відмовилася, наполягаючи на суверенному характері заборгованості.

Врешті 17 лютого 2016 року Мінфін РФ подав до Високого суду Лондона позов про стягнення заборгованості з України.

Представляти в суді інтереси Росії буде міжнародна юридична компанія Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, яка консультує РФ протягом декількох років.

Мінфін України в цьому провадженні привернув Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan - провідну міжнародну юридичну фірму, що спеціалізується на представництві в судах.

Україна двічі зверталася до Високого суду Лондона з проханням про відстрочку проведення слухань у цій справі. Вдруге Росія заперечувала проти такої відстрочки.

22 квітня 2016 року на веб-сайті Міністерства фінансів України з'явилося повідомлення, що Росія повторно погодилася на відстрочку проведення слухань у справі про борг України.

"Невиправдана початкова позиція Росії змусила Україну звернутися до суду із заявою про продовження терміну для надання заперечення проти її позову. У той же час російська сторона врешті визнала доцільність такої відстрочки і прийняла рішення не втрачати часу суду на це питання, рішення якого Росія очевидно програла б", - йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування